Olli Lindholm teki ensimmäisen “Voima” -soololevynsä vuonna 2000, jonka jälkeen hän palasi sooloilemaan “Maailma on kaunis” –albumin myötä vasta 10 vuotta myöhemmin. Tänä aikana miehen Yö-yhtye nousi uuteen kukoistukseen ja jalometallilevyjä onkin kiinnitetty seinille pitkä liuta. Yö on myynyt 2000-luvulla yli puoli miljoonaa levyä ja on näin ollen ollut uuden vuosituhannen yksi menestyneimmistä kotimaisista yhtyeistä.

 

Olli Lindholm halusi Yön 2000-luvun tuhdin keikkarupeaman lisäksi myös paneutua soolomateriaalin työstämiseen, johon hän löysi kumppanikseen legendaarisen sanoittajan Vexi Salmen.  

 

Yhteistyön hedelmänä syntyi levyllinen kappaleita, jotka ovat Salmen tekstittämiä - osa käännösbiisejä ja osa aivan uusia sävellyksiä. Niihin panoksensa antoivat kolmen biisin verran itse Olli Lindholm ja nuoremman polven säveltäjä Jonne Aaron, joka sävelsi levylle yhden raidan. Maailman on kaunis –levy julkaistiin 8.9.2010.

 

Pari vuotta toisen soolonsa jälkeen Olli Lindholm oli jälleen uudenlaisen projektin kimpussa. Tähänkin liittyy sanoittaja Vexi Salmi, jonka pöytälaatikosta löytyi levyllinen tuutulauluja. Hän antoi ne Lindholmille, joka yhdessä Yön kosketinsoittaja ja tuottaja Mikko Kangasjärven kanssa kävi ne läpi. Tutkailun tuloksena syntyi päätös laulujen levyttämisestä ja siitä, että kyseessä tulisi ehdottomasti olla duettolevy. Pariksi valikoitui ilmiömäinen laulaja Susanna Hietala (Club For Five). Kassu Halonen teki kappaleisiin sävellykset muilta paitsi “Vanha taika” –laulun osalta, jonka on säveltänyt Lindholm. Tuloksena syntyi levyllinen rauhoittumismusiikkia niin lapsille kuin aikuisille. Nukku-Matti ja Herra Kuu -levy julkaistiin 18.4.2012.

 

Yhteistyö Vexi Salmen kanssa jatkui yhä, kun Olli Lindholm päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa joululevystä. “Minun Jouluni” –levylle lyriikat kynäili Salmi ja sävellyksistä vastasi Lindholmin lisäksi Juha Tapio, Mariska, Tuure Kilpeläinen, Antti Kleemola, Paula Vesala ja Jonne Aaron. Pieteetillä valmistellun albumin laaja ja monipuolinen kappalemateriaali pitää sisällään 14 Joulun tunnelmaan sopivaa laulua, joiden variaatio liikkuu pelkistetystä Olli Lindholmin laulusta isoihin kuoroversioihin. Levyn tuottajina ovat toimineet Yön riveistäkin tutut Jari Latomaa ja Mikko Kangasjärvi. Albumi löytyy kaupoista 15.11.2013.

 

 

Albumijulkaisun myötä Olli Lindholm tulee esittämään uusia "Minun Jouluni" -kappaleita, mutta myös perinteisempiä joululauluja, kirkkokonserttikiertueella.